Terug naar nieuws
Rol bekleden met polyurethaan tot 3000 mm lengte

Rol bekleden met polyurethaan tot 3000 mm lengte

Letterlijk groot nieuws: U kunt nu bij ons ook uw rol bekleden met polyurethaan tot een lengte van 3 mtr en 650 mm diameter. Omdat wij sinds kort een CNC draaibank hebben met grote draaidiameter, kunnen wij nu ook rollen en assen tot deze afmetingen nadraaien.

CNC met grote draaidiameter

We hebben sinds kort een computer gestuurde draaibank met een grote draaidiameter van 660 mm. Deze bank meet 3000 mm tussen de centers. Wilt u een as of rol bekleden met polyurethaan tot 650 mm diameter en 3 mtr lengte? Geen probleem, want op deze bank kunnen we de rol goed nabewerken. Met onze CNC kunnen we de juiste maatvoering, contour of profilering realiseren voor o.a. grote walsrollen, grote aandrijfrollen en rollen voor de papierindustrie.

Wals of rol bekleden met PU

Wij bekleden rollen en walsen door polyurethaan ‘aan te gieten’. Daardoor is een dikwandig eindresultaat mogelijk. De samenstelling van de PU bekleding hangt grotendeels af van de toepassing van de wals of rol. Soms is er een hoge slijtageweerstand of een goede snij- of scheurweerstand vereist, terwijl bij een andere toepassing de interne warmteopbouw bepalend is. Onze specialisten helpen u graag bij de juiste keuze voor de juiste bekleding.

Meer informatie? Of een aanvraag doen voor het bekleden van grote rollen of walsen? Neem contact met ons op.