Terug naar nieuws
 De beste slijtplaat: PU, PE of Polargard®?

De beste slijtplaat: PU, PE of Polargard®?

Er zijn vele soorten slijtplaat op de markt verkrijgbaar. De meest bekende in de industrie zijn polyethyleen platen en polyurethaan platen. Polarttech biedt een alternatief: Polargard®. In de infographic hieronder ziet u in één oogopslag welke slijtplaat de topper is.

Welke plaat is het meest slijtvast? En welke plaat kan het gemakkelijkst worden geïnstalleerd? Wij zetten de verschillende opties graag voor u naast elkaar.

Polyurethaan platen

Polyurethaan platen, ofwel PU platen, zijn zeer slijtvast. PU combineert de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber.

Polyethyleen platen

Polyethyleen platen, ofwel PE platen, zijn de meest verkochte slijtplaten in de industrie. PE heeft zulke goede glij- en wrijvingseigenschappen, dat vrijwel alles ervan af glijdt of ketst.

Onze topper: Polargard® platen

Polargard®, de slijtplaat van Polarttech, is de absolute topper. Dit product is zeer gemakkelijk te monteren en is verkrijgbaar in verschillende hardheden.

Polargard® volgens uw eigen specificaties

U kunt Polargard® plaat laten produceren en onderdelen laten bekleden met Polargard® volgens uw eigen specificaties. Wij adviseren u graag.