Rotomoulding

Rotomoulding: een unieke techniek

Rotomoulding of rotatiegieten van polyurethaan werkt anders dan het gieten van kunststof. Er wordt geen poeder tot zeer hoge temperaturen verhit en vervolgens afgekoeld. De Polarttech manier van rotomoulding werkt namelijk als volgt: wij gieten een mengsel van vloeibare polyurethaan in een matrijs. Vervolgens sluiten we de matrijs af en deze gaan we rotomoulden. Tenslotte ondergaat het vloeibare polyurethaan (polyurethaansysteem) een chemisch proces waardoor het materiaal tot een hol product uithardt.

Rotomoulding

Holle polyurethaan producten

Polarttech giet holle polyurethaan producten in elke gewenste kleur, taaiheid, hardheid en vorm. Bovendien kunnen wij holle producten van enorme afmetingen maken! Onze afdeling R&D ontwikkelt momenteel technieken om op korte termijn holle polyurethaan producten van 2,5 x 2,5 meter te kunnen maken. Polarttech maakt overigens al holle polyurethaan producten van afmetingen tot wel 1 x 1,4 meter. Daarmee zijn wij uniek in Nederland.

Rotomoulding: kostenbesparing

Bij rotomoulding van polyurethaan komen, in tegenstelling tot het rotatiegieten van kunststoffen, geen extra processen kijken zoals verhitting, verkoeling en hoge druk. Hierdoor zijn de matrijzen eenvoudig en voordelig te maken. Het produceren van holle polyurethaan producten is daarom ook minder kostbaar dan het maken van holle producten in kunststof. Dat maakt de holle polyurethaan vormproducten van Polarttech voor u wel heel interessant. 

Rotomoulding

Contacteer ons alstublieft!

Wij zijn gespecialiseerd in duurzame polyurethaan oplossingen.

+31 13 530 3500 sales@polarttech.nl