Polarttech ontwikkelt

SpincastingAl sinds de jaren negentig is Polarttech een pionier op het gebied van ontwikkeling en implementatie van bestaande en nieuwe productietechnieken. Zo zijn en blijven wij een vooraanstaand bedrijf in de polyurethaan verwerkende industrie.

Met het gieten en bewerken van polyurethaan legt Polarttech begin jaren negentig de basis voor haar honger naar procédé- en productinnovatie. Drie jaar lang wordt er uitgebreid getest en ontwikkeld met dit veelzijdige en specialistische product.

Procesinnovatie

Polarttech  mengt en vacummeert de polyurethaansystemen op een unieke manier. Door onderzoek en ontwikkeling kunnen diverse toevoegingen zoals brandvertragers, UV-beschermers, MOS2, staal- en aluminiumpoeders, PTFE, glas, grafiet en krijt aan de polyurethanen worden toegevoegd. Dat levert een enorme variëteit in materiaal – en eigenschappen – op.

Productinnovatie

Naast het optimaliseren van de procedés is Polarttech ook voortdurend op zoek naar nieuwe producten. Zo laten we begin 2012 synthetische backings maken en voeren we grondige tests uit met het opgieten van polyurethaan. Het resultaat is een nieuw en uniek product dat we Polargard® noemen. Dit is een slijtvaste polyurethaan plaat met een backing die een open structuur heeft. Daardoor kan de Polargard® plaat worden verlijmd met staalplaatdelen, zoals trilbakken en stortkokers.

De huidige ontwikkelingen

Op dit moment onderzoeken en ontwikkelen we verschillende productietechnieken:

  • SpincastingDe ontwikkeling van rotomouldingtechnieken om polyurethaanproducten met afmetingen van 2,5 x 2,5 meter te vervaardigen.
  • De ontwikkeling van de spincastingtechniek om complex vormgegeven kleinere polyurethaanproducten in grotere series luchtvrij te produceren.