Al vijftien jaar Polarttech

Polarttech is in 2000 te Goirle opgericht als een klein, nationaal productiebedrijf in polyurethanen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande producent en fabrikant in de internationale polyurethaan verwerkende industrie.

In de eerste jaren na de oprichting produceert Polarttech vooral technische en massieve polyurethaanproducten, zoals beschermdelen, fenders, buizen en blokken

Bekleden en rotomoulden

Al snel begint Polarttech met het bekleden van rollen en het gieten van afdichtingen. Vanaf 2006 maakt ze zichzelf de techniek van rotomoulding eigen: een techniek waarbij holle polyurethaanproducten worden gegoten.

Naast polyurethaan ook kunststof

In 2007 richt Polarttech, samen met partners, een kunststoffenbewerkingsbedrijf op en noemt het Seal Production. Net als Polarttech, groeit Seal Production hard. Bovendien blijkt dat de productie van beide bedrijven onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In de draaierij van Seal Production worden namelijk vaak de door Polarttech gegoten polyurethaanproducten nabewerkt. In 2010 worden ze daarom samengevoegd en gaan verder onder de naam Polarttech.

Polyurethaan met toevoegingen

Eind jaren negentig investeert Polarttech veel in het gieten en bewerken van polyurethaan. Dit zeer veelzijdige en specialistische product wordt steeds verder ontwikkeld en uitgebreid getest. Er wordt veel tijd geïnvesteerd in mengverhoudingen en het vacumeren van de grondstoffen. Ook specialiseert Polarttech zich in het aanpassen van de eigenschappen van het materiaal. Zo kunnen diverse toevoegingen zoals brandvertragers, UV-beschermers, MOS2, staal- en aluminiumpoeders, PTFE, glas, grafiet en krijt aan de polyurethanen worden toegevoegd.


Kwalitatief hoogwaardige producten

Polyurethaan gietenPolarttech is voortdurend bezig met het verbeteren van haar productiemiddelen en – technieken. Altijd streeft het bedrijf ernaar toegevoegde waarde te creëren voor haar klanten. Polarttech stelt zich daarbij flexibel op en garandeert kwaliteit. Om die kwaliteit te kunnen waarborgen, koopt Polarttech de meest hoogwaardige grondstoffen in bij leveranciers als Covestro (voorheen Bayer).