Rol bekleden met polyurethaan tot 3000 mm lengte

Rol bekleden03-10-2019 | Letterlijk groot nieuws: U kunt nu bij ons ook uw rol bekleden met polyurethaan tot een lengte van 3 mtr en 650 mm diameter. Omdat wij sinds kort een CNC draaibank hebben met grote draaidiameter, kunnen wij nu ook rollen en assen tot deze afmetingen nadraaien.

CNC met grote draaidiameter

We hebben sinds kort een computer gestuurde draaibank met een grote draaidiameter van 660 mm. Deze bank meet  3000 mm tussen de centers. Wilt u een as of rol bekleden met polyurethaan tot 650 mm diameter en 3 mtr lengte? Geen probleem, want op deze bank kunnen we de rol goed nabewerken. Met onze CNC kunnen we de juiste maatvoering, contour of profilering realiseren voor o.a. grote walsrollen, grote aandrijfrollen en rollen voor de papierindustrie.

Wals of rol bekleden met PU

Wij bekleden rollen en walsen door polyurethaan ‘aan te gieten’. Daardoor is een dikwandig eindresultaat mogelijk. De samenstelling van de PU bekleding hangt grotendeels af van de toepassing van de wals of rol. Soms is er een hoge slijtageweerstand of een goede snij- of scheurweerstand vereist, terwijl bij een andere toepassing de interne warmteopbouw bepalend is. Onze specialisten helpen u graag bij de juiste keuze voor de juiste bekleding.

Meer informatie? Of een aanvraag doen voor het bekleden van grote rollen of walsen? Neem contact met ons op.

Polarttech leidt vakmensen op

Erkend leerbedrijfSinds 3 september j.l. zijn wij officieel erkend leerbedrijf in Nederland! Wij zijn trots op deze titel. Het is mooi dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor onze samenleving. De jeugd heeft de toekomst en via deze weg kunnen we jongeren helpen bij een succesvolle carrière in de technische industrie.

SBB en Boris erkenning

SBB heeft Polarttech gecertificeerd als erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. We bieden stage- en afstudeermogelijkheden aan op verschillende niveaus, zowel op VMBO (wij zijn een Boris leerbedrijf!) als MBO niveau. En ook onze eigen medewerkers kunnen nu een gecertificeerde opleiding bij ons volgen.

Kom jij bij Polarttech leren-werken?

Bij Polarttech houden we ons bezig met de productie van hoogwaardige polyurethaan en kunststof producten. Ben jij een enthousiaste, leergierige leerling of student die wel zin heeft in een uitdaging? En denk je dat een dynamische, informele organisatie met korte communicatielijnen bij je past? Kom dan stage lopen of leren-werken bij Polarttech. Wil je meer weten over alle opleidingsmogelijkheden, onze erkenningen bij SBB en project Boris? Kijk dan op de pagina Polarttech, een erkend leerbedrijf.

Vacature: Productiemedewerker – Finisher (16 – 32 uur)

LMP20130409039Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je werken in een snel groeiend bedrijf?  Heb jij interesse in technische producten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een:

Finisher voor onze polyurethaangieterij

Als finisher werk je in onze polyurethaangieterij met producten van het bijzondere materiaal polyurethaan. Polyurethaan is een rubberachtige kunststof met ontzettend veel mogelijkheden – zowel in materiaal als in toepassingen. Denk aan harde, zachte, flexibele, taaie, lichte materialen en verschillende kleuren. Jij maakt onze polyurethaan producten af. Jij schaaft ze bij, maakt ze mooi en zorgt ervoor dat ze in perfecte staat naar onze klanten kunnen. De producten die jij voor Polarttech finished hebben alle mogelijke vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken: afdichtingen, balgen, trechters, kunstwerken, koraal voor in aquaria… jij geeft onze producten nét dat ene zetje. Jíj maakt ze af.

Meer informatie? Bekijk snel deze vacature!

Vacature: Productiemedewerker – Gieter (parttime of fulltime)

LMP20130409017

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je werken in een snel groeiend bedrijf?  Heb jij interesse in technische producten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een:

Productiemedewerker Gieterij

Als gieter heb je afwisselende werkzaamheden bij Polarttech. Je werkt in onze gieterij met het bijzondere materiaal polyurethaan. Polyurethaan is een rubberachtige kunststof met ontzettend veel mogelijkheden – zowel in materiaal als in toepassingen. Denk aan harde, zachte, flexibele, taaie, lichte materialen en verschillende kleuren. Je maakt polyurethaan producten in alle mogelijke vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken: afdichtingen, balgen, trechters, kunstwerken, koraal voor in aquaria… je maakt het bij ons allemaal.

Meer informatie? Bekijk snel deze vacature!

Polarttech verhuist naar een nieuw pand

DSC_0098a

Onze nieuwe ontvangstruimte

Volgende week is het zover, dan vindt de grootste verhuizing van Goirle en omstreken plaats: Polarttech neemt haar intrek in een nieuw pand. Dit moet ook wel. We zijn namelijk flink gegroeid in de afgelopen jaren, waardoor een enorm gebrek aan ruimte is ontstaan aan de Zandschelstraat.

We verhuizen binnenkort naar de overkant van de straat.

Ons nieuwe adres is vanaf 13 maart 2017

Polarttech B.V.
Vollerstraat 1
5051 JV GOIRLE

Ons telefoonnummer blijft + 31 13 530 3500

Ons nieuwe pand aan de Vollerstraat heeft niet alleen veel meer ruimte voor productie, ook qua kantoorruimte gaan we er enorm op vooruit.

We hebben ook aan u, aan onze klanten, gedacht. We hebben een ruime spreekkamer ingericht met een 65″ tv waar we presentaties op kunnen houden. Ook zijn we bezig met het inrichten van een spik-splinternieuwe presentatieruimte. Hier kunnen in de nabije toekomst een aantal van onze polyurethaan producten aan u worden gepresenteerd.

DSC_0094a

Het nieuwe pand van Polarttech aan de Vollerstraat

Nieuw logo voor Polarttech

logo_med

Oud logo

Het is u misschien nog niet opgevallen, maar Polarttech heeft een nieuw logo! 

De laatste jaren is Polarttech hard gegroeid, ook internationaal gezien. De hoogste tijd dus om het logo te updaten. Met een paar kleine aanpassingen is ons logo nu strakker, moderner en internationaal geschikt. Zoek de verschillen! (Hint: er zijn er 6)

Polarttech groeit. Daarom verhuizen wij binnenkort naar een nieuw pand. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Logo Polarttech jan 2017

Nieuw logo

Fijne feestdagen!

KerstkoekjesHet jaar 2016 is voorbij gevlogen. We kijken uit naar 2017; een jaar vol nieuwe uitdagingen. Polarttech wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

In verband met de feestdagen zijn wij gesloten vanaf 26 december en weer open vanaf 2 januari.

Ortega submersibles met Polarttech onderdelen

Helemaal booming zijn ze op het moment, de Ortega submersibles. De snelste, veiligste en meest veelzijdige duikbootjes ter wereld. Ze lijken regelrecht uit een James Bond film te komen en Polarttech heeft de eer er aan mee te mogen werken.

Ortega submersible: het summum van een duikboot

RTL nieuws besteedde er een enthousiast nieuwsitem aan: ‘Nederlands duikbootje blijkt goudmijn.’ Een wonderlijk verhaal over twee vrienden die graag duiken en om die hobby nog beter te kunnen uitvoeren een duikbootje bouwden. Dit werd al snel het summum van een duikboot. De duikboot is snel, veilig en super flexibel te manoeuvreren in het water. Nu leveren ze de Ortega submersible aan filmmakers, onderzoekinstituten en zelfs offshore bedrijven.

Polarttech onderdelen voor de Ortega submersible

Wij zijn ongelofelijk trots om mee te mogen werken aan deze bijzonder duikboten. Polarttech levert onder andere de wingtips (de eindstukken) ter bescherming van de vleugels. Daarnaast leveren we tevens de voorbumper en de achterbumper. Deze onderdelen maken wij in een zwarte polyurethaan, in een speciale kwaliteit die zeewaterbestendig is en bovendien perfect schokken op kan vangen. Verder hebben wij de handvatten en de stuurknuppels in een mooie taaie en slagvaste kwaliteit gemaakt.

Bent u benieuwd of wij ook bijzondere onderdelen voor uw product kunnen maken? Neem contact op met de verkoopafdeling. Mail naar sales@polarttech.nl of bel +31 (0) 13 530 3500

Wat is polyurethaan?

Polyurethaan (PU) is een belangrijke familie polymeren, die veel toepassingen kent. U komt er elke dag mee in aanraking, zonder dat u zich daarvan bewust bent. Thuis en op kantoor. Tijdens het sporten en op vakantie. Kortom: polyurethaan is een van de meest veelzijdige materialen ter wereld. Polyurethaan maakt ons leven makkelijker, comfortabeler en milieuvriendelijker.

Het bijzondere aan het polyurethaan is, dat producten in alle mogelijke vormen kunnen worden gemaakt. Zeer complexe producten, zoals driedimensionale producten: geen probleem. Holle producten? Met PU kan het allemaal.

Ok. Maar wat is polyurethaan?

‘Maar wat is polyurethaan nou eigenlijk?’ denkt u nu misschien nog steeds. Want behalve dat het een ‘familie polymeren’ vormt, bent u nog niet veel wijzer geworden. Laten we proberen het zo eenvoudig mogelijk en in één zin, uit te leggen:

Polyurethaan is een rubberachtige kunststof.

We hebben nog een wat technischere zin, die het wat beter verwoordt:

Polyurethaan combineert de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber.

Wat zijn de eigenschappen van PU?

Polyurethaan biedt meer mogelijkheden dan rubber of kunststof. Doordat de grondstof vloeibaar is, kunnen de polyurethaan eigenschappen worden beïnvloed. Zie het als een ‘soepje’, waar steeds andere ingrediënten aan worden toegevoegd. Zo kan steeds een ander gerecht op tafel worden gezet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als we dit vertalen naar polyurethaan, denk dan aan harde, zachte, flexibele, taaie, lichte materialen en verschillende kleuren. Ook kunnen diverse toevoegingen zoals brandvertragers, UV-beschermers, MoS2, staal- en aluminiumpoeders, PTFE, glas, grafiet en krijt aan de polyurethaan worden toegevoegd. Bijna al het denkbare is mogelijk!

Waarvoor wordt polyurethaan gebruikt?

Polyurethaan producten maken ons leven makkelijker. U komt er elke dag mee in aanraking. Doordat het materiaal zo veelzijdig is, komt u het in verschillende vormen tegen. In onderstaande lijst ziet u op welke manier u PU dagelijks tegen kunt komen:

 • auto-onderdelen
 • autolak
 • beschermingslagen
 • bouwisolatie
 • coatings
 • isolatie voor koelkasten en diepvriezers
 • kleefmiddelen
 • matrassen
 • meubelbekleding
 • putdeksels
 • schoenzolen
 • trechters
 • verf
 • vloeren
 • wieltjes en banden

 

Deze lijst groeit elke dag.  Dagelijks worden nieuwe producten en toepassingen bedacht voor polyurethaan. Wilt u meer weten over mogelijke toepassingen van PU in ons dagelijks leven? Bekijk het filmpje ‘What are polyurethanes’ op youtube!  Benieuwd naar wat wij allemaal met polyurethaan kunnen?  Bekijk onze producten eens en laat u door de mogelijkheden verrassen.

 

Polarttech op Pinterest

pinterest_badgePolarttech ‘pint’ sinds kort actief mee op Pinterest, het populaire online prikbord waarop iedereen beeldmateriaal kan delen. Wij zijn van mening dat een foto vaak meer zegt dan duizend woorden. Neemt u een kijkje op onze Pinterest pagina?

Anno 2015 denken de meeste mensen in beelden. Pinterest is heel visueel van aard en sluit hier perfect bij aan. Op Pinterest kunt u inspiratie opdoen voor elk project of elke interesse. Zoek ‘pins’ (afbeeldingen) die bij uw interesse passen en ‘pin’ (bewaar) ze op uw eigen ‘board’ (prikbord).

Pinterest boards van Polarttech

Op de Pinterestpagina van Polarttech zijn maar liefst zeven prikborden te vinden. Wij hebben ervoor gekozen ‘boards’ te maken over Polarttech zelf, over onze polyurethaan bewerkingen en ons draaiwerk. Natuurlijk mogen prikborden over onze producten niet ontbreken, deze kunt u bekijken in de boards polyurethaan producten, Polargard® en kunststof producten. En last but not least is er een board Polarttech Nieuws!’ waarin we de allerlaatste nieuwtjes over Polarttech en onze producten pinnen. Op de prikborden kunt u in één oogopslag alles wat bij het onderwerp hoort zien. Door de ‘pin’ aan te klikken kunt u ‘repinnen’ of direct naar de bijbehorende pagina op onze website surfen.

Binnenkort meer boards en pins

Uiteraard blijft Polarttech de laatste nieuwtjes pinnen. Ook is het de bedoeling, dat wij nieuwe boards blijven plaatsen die zich richten op onze producten. Via de productboards en het nieuwsboard kunt u inspiratie opdoen voor uw projecten en in één klik naar de juiste pagina op onze website navigeren.

Kijk op onze Pinterest pagina!

Bent u al nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op de Pinterest pagina van Polarttech!