Rotomoulding (holle producten)

RotomouldingRotomoulding is een techniek welke ook wel bekend staat als rotatiegieten of centrifugaal gieten. Met rotomoulding gieten wij holle polyurethaan producten in elke gewenste kleur, taaiheid, hardheid en vorm. Polarttech is één van de weinige bedrijven in Nederland die u de unieke mogelijkheden van deze techniek biedt.

Holle polyurethaan producten bieden vele voordelen ten opzichte van massieve. De drijvende eigenschap is er één van. Maar vooral het besparen van materiaal en gewicht zijn redenen om te kiezen voor rotomoulding.

Rotomoulding: een unieke techniek

Rotomoulding of rotatiegieten van polyurethaan werkt anders dan het gieten van kunststof. Er wordt geen poeder tot zeer hoge temperaturen verhit en vervolgens afgekoeld. De Polarttech manier van rotomoulding werkt namelijk als volgt: wij gieten een mengsel van vloeibare polyurethaan in een matrijs. Vervolgens sluiten we de matrijs af en deze gaan we rotomoulden. Tenslotte ondergaat het vloeibare polyurethaan (polyurethaansysteem) een chemisch proces waardoor het materiaal tot een hol product uithardt.

LMP20130409056Holle polyurethaan producten

Polarttech giet holle polyurethaan producten in elke gewenste kleur, taaiheid, hardheid en vorm. Bovendien kunnen wij holle producten van enorme afmetingen maken! Onze afdeling R&D ontwikkelt momenteel technieken om op korte termijn holle polyurethaan producten van 2,5 x 2,5 meter te kunnen maken. Polarttech maakt overigens al holle polyurethaan producten van afmetingen tot wel 1 x 1,4 meter. Daarmee zijn wij uniek in Nederland.

Rotomoulding: kostenbesparing

Bij rotomoulding van polyurethaan komen, in tegenstelling tot het rotatiegieten van kunststoffen, geen extra processen kijken zoals verhitting, verkoeling en hoge druk. Hierdoor zijn de matrijzen eenvoudig en voordelig te maken. Het produceren van holle polyurethaan producten is daarom ook minder kostbaar dan het maken van holle producten in kunststof. Dat maakt de holle polyurethaan vormproducten van Polarttech voor u wel heel interessant. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel +31 (0) 13 530 3500 of mail naar sales@polarttech.nl